Onder kleding

In de wereld van motorrijden staat veiligheid voorop, maar comfort speelt ook een cruciale rol. Functionele motoronderkleding is daarom ontworpen met als belangrijkste doel het bieden van isolatie en effectieve vochtafvoer. Deze kleding maakt gebruik van een combinatie van natuurlijke en kunstvezels om motorrijders te voorzien van de optimale rijervaring, ongeacht de weersomstandigheden.

Lees meer.

GoPro Hero 9

Met mijn trouwe Sony action camera die helaas wat kuren vertoonde, (lekkages in de behuizing)begon ik mijn zoektocht naar een geschikte vervanger. Na grondig onderzoek, het lezen van talloze reviews en het bekijken van vele video's, heb ik uiteindelijk besloten om de GoPro Hero 9 aan te schaffen. En ik moet zeggen, het is een uitstekende keuze!

Lees meer.

Revieuw Tiger 800 XCA

Het is nu iets meer dan een maand geleden sinds ik de Triumph Tiger 800 XCA 2019 heb aangeschaft, en gedurende deze tijd heb ik enkele aanpassingen gemaakt om aan mijn voorkeuren te voldoen. Met bijna 3000 km te hebben afgelegd, kan ik nu een goed oordeel vellen over deze motorfiets. Om eerlijk te zijn, overtreft hij de prestaties van zijn voorganger, de mijn vorige Tiger RXr uit 2015. De fabrikant beweert dat ze de motor op meer dan tweehonderd punten hebben verbeterd, wat veel leek, maar de verbeteringen zijn inderdaad merkbaar.

Lees meer.

Slachtoffer

Beste lezers,

Stel je voor: je bent een motorrijder die slachtoffer wordt van een verkeersongeval, buiten jouw schuld om. Je geliefde motor is ernstig beschadigd en de tegenpartij zou jou de kosten van de reparatie of de waarde van je motor moeten vergoeden. Normaal gesproken zou dit geen langdurig proces moeten zijn, maar helaas, als je te maken krijgt met Van Ameyde Verzekeringen uit Rijswijk, ben je dubbel de pineut.

Lees meer

Geluid is nog steeds uit!

Terwijl de lentezon zich langzaam maar zeker laat zien, voelen veel motorrijders in Nederland zich steeds minder welkom op de wegen. Vanaf 1 maart ging het motorweekendverbod op een aantal plaatsen weer in, en op andere plaatsen zal het binnenkort ook weer ingaan. Het lijkt erop dat er steeds meer afsluitingen en afsluitingsplannen voor motorrijders worden geïmplementeerd.

Lees meer

Diefstal motoren

De diefstalcijfers over 2022 zijn deze week bekendgemaakt door het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Na een jarenlange daling zien we in 2022 toch weer een stijging. In totaal zijn er 1.694 motorfietsen gestolen in 2022. Dat is een stijging van 13% ten opzichte van 2021. In dat jaar werden er nog 1.498 motoren gestolen. Van deze 1.694 motoren werd slechts 22% teruggevonden.

Lees meer.

Rood licht.

Veel motorrijders doen het en het gaat ook bijna altijd goed: naar voren rijden bij rood licht. Maar mag het ook?

In de Gedragscode filerijden lees je dat je op de motor tussen stilstaand en langzaam rijdend verkeer door mag rijden. Op wegen met meer dan twee rijstroken rijd je daarbij tussen het verkeer op de twee meest linker rijstroken (rijstrook 1 en 2). Belangrijk is dat deze gedragscode alleen op de snelweg geldt, en niet voor de rij auto’s die elders voor rood staat. Daar zou je dus niet langs mogen rijden.

Lees meer.

Winter kamperen.

Bij het kampvuur genieten van de sterrenhemel met een glaasje wijn in de hand. Vroeg je bed in voor een lange nacht slapen en ’s morgens de tent openritsen en je kampeerplek bedekt zien onder een laagje rijp. Kamperen is extra sfeervol in de winter. Maar hoe maak het je comfortabel.

Lees meer.

Boetes 10% duurder!

Laten het duidelijk zijn, natuurlijk wil je in principe helemaal geen boete krijgen. Zeker niet in 2023 met een gemiddelde prijsstijging van 10 procent! Een kleine opsomming.

Lees meer.

Oostenrijk verkoopt je motor

Nadat in Oostenrijk de boetes voor te hard rijden al drastisch zijn verhoogd, wordt nu ook gedreigd met onteigening. De motor kan in beslag worden genomen en wordt vervolgens geveild. Ook motorrijders uit andere landen kunnen hun motorfiets verliezen.

Lees meer.