Camera spiegels

Na een eerdere verhandeling over vrachtwagens zonder buitenspiegels, werd motor.nl overspoeld met reacties in de mailbox. Eén reactie sprong er echter meteen uit: die van Tony de Bruyn. Tony, zowel motorrijder als vrachtwagenchauffeur, heeft waardevolle inzichten te delen over dit onderwerp.

Lees meer.

Hogere verkeersboetes

Met ingang van 1 maart 2024 zijn de nieuwe tarieven voor verkeersboetes van kracht. Naast de gebruikelijke inflatiecorrectie, is er een verhoging doorgevoerd ten opzichte van 2023, voornamelijk met als doel meer inkomsten voor de overheid te genereren.

Lees meer.

Norton

Er doen opwindende geruchten de ronde over Norton, die naar verluidt druk bezig is met de ontwikkeling van een gloednieuwe productlijn. Ondanks enige vertragingen als gevolg van grondige kwaliteitscontroles, verdient Norton lof omdat het zich vastberaden richt op het leveren van hoogwaardige motorfietsen. Dr. Robert Hentschel, de CEO van Norton, heeft expliciet verklaard dat hij de voorkeur geeft aan productkwaliteit boven klachten van klanten.

Lees meer.

Column Rijbewijzen

In een recente zitting heeft het Europees Parlement een voorstel verworpen dat beoogde verschillende snelheidslimieten in te voeren op basis van het type rijbewijs voor motorfietsen. Met een nipte marge van 22 stemmen vóór, 21 tegen en twee onthoudingen, benadrukten Europarlementariërs het belang van nieuwe regels die de verkeersveiligheid bevorderen en bijdragen aan de ecologische en digitale transitie van de EU.

Lees meer.

Column Euro 5+

Sinds 2020 geldt de Euro 5-norm voor motorfietsen, waarmee de uitstoot van deze tweewielers in lijn is gebracht met die van auto's, die op hun beurt voldoen aan de strengere Euro 6-norm. Voor motorfietsen betekende dit een significante reductie van een derde in de uitstoot ten opzichte van de eerdere Euro 4-norm. Echter, in 2024 zal de Euro 5-norm worden verscherpt naar Euro 5+ voor motoren.

Lees meer.

Redding strook

Sinds oktober 2020 is het een wettelijke verplichting op de Belgische wegen om in geval van file altijd een 'redding strook' te vormen. Deze maatregel is niet alleen van toepassing op hulpdiensten en takelwagens, maar ook motorrijders mogen er gelukkig gebruik van maken.

Lees meer.

Onder kleding

In de wereld van motorrijden staat veiligheid voorop, maar comfort speelt ook een cruciale rol. Functionele motoronderkleding is daarom ontworpen met als belangrijkste doel het bieden van isolatie en effectieve vochtafvoer. Deze kleding maakt gebruik van een combinatie van natuurlijke en kunstvezels om motorrijders te voorzien van de optimale rijervaring, ongeacht de weersomstandigheden.

Lees meer.

GoPro Hero 9

Met mijn trouwe Sony action camera die helaas wat kuren vertoonde, (lekkages in de behuizing)begon ik mijn zoektocht naar een geschikte vervanger. Na grondig onderzoek, het lezen van talloze reviews en het bekijken van vele video's, heb ik uiteindelijk besloten om de GoPro Hero 9 aan te schaffen. En ik moet zeggen, het is een uitstekende keuze!

Lees meer.

Revieuw Tiger 800 XCA

Het is nu iets meer dan een maand geleden sinds ik de Triumph Tiger 800 XCA 2019 heb aangeschaft, en gedurende deze tijd heb ik enkele aanpassingen gemaakt om aan mijn voorkeuren te voldoen. Met bijna 3000 km te hebben afgelegd, kan ik nu een goed oordeel vellen over deze motorfiets. Om eerlijk te zijn, overtreft hij de prestaties van zijn voorganger, de mijn vorige Tiger RXr uit 2015. De fabrikant beweert dat ze de motor op meer dan tweehonderd punten hebben verbeterd, wat veel leek, maar de verbeteringen zijn inderdaad merkbaar.

Lees meer.

Slachtoffer

Beste lezers,

Stel je voor: je bent een motorrijder die slachtoffer wordt van een verkeersongeval, buiten jouw schuld om. Je geliefde motor is ernstig beschadigd en de tegenpartij zou jou de kosten van de reparatie of de waarde van je motor moeten vergoeden. Normaal gesproken zou dit geen langdurig proces moeten zijn, maar helaas, als je te maken krijgt met Van Ameyde Verzekeringen uit Rijswijk, ben je dubbel de pineut.

Lees meer