Toertochten 2015

Voorwoord

Dit is het eerste jaar dat ik mijn toertochten deel, nu hoor ik al denken. Dat zijn er niet zo veel!. Niets is minder waar, ik rij meer dan 10.000 kilometer aan vakantie, grote en kleine tochten. Maar toch valt het niet mee om de meest bijzondere tochten op het web te plaatsen.

Het heeft er ook mee te maken dat de website nog niet gereed is. Daardoor worden de meeste tochten pas in de winter op de site geplaatst.

Zwarte Haan.

kaart 1

Zondag 11 oktober 2015.

Mooie heldere najaarsdag maar wel fris ongeveer 10 °C. De zon is fel. We gaan met z’n drieën op twee motoren vanuit Bolsward richting Hartwerd, Burgwerd. Een mooie slingerende binnenweg. Daarna via Burgwerderhoek richting de Slachtedyk . De Slachtedyk is smal en in de bochten ligt er veel zand en gravel. De bochten zijn door de zware landbouw voertuigen behoorlijk beschadigd.

Na de Slachtedyk rijden we richting Franeker en over de oude rijksweg naar Harlingen. Hier langs de zeehaven naar de zeedijk om vanaf Roptazijl richting Zwarte Haan te gaan. Zwarte Haan is onze stop. We kopen hier een bak koffie in het drukke restaurant. We zijn niet de enige met het idee om even een toertocht te maken. Na de koffie gaan we verder door het Bild richting Leeuwarden.

1

Foto is gemaakt bij het monument van de dijkwerker bij Zwarte Haan.

Dwars door de stad en dan even uitrazen op de rijksweg naar Akrum. Vanaf Akrum weer binnendoor naar Bolsward. Mooi een paar uur gereden over een afstand van ongeveer 130 km. Kan nog net voordat de motor de winterstalling in gaat.

De route is als Zwarte Haan gpx file te downloaden voor de o.a. de Garmin en de Tomtom navigatie.

 

Tour-tocht door Zuid-West Friesland.

Route door Zuid-West Friesland met een lengte van 139 km. Deze route rijden we regelmatig op een middag. Het is een leuke rondje die je langs de verschillende Friese meren brengt en door het bosrijke gebied van het Friese Gaasterland.

De route start en eindigt in Nijlân. Een dorpje onder de rook van Bolsward. Het is voor het grootste deel de zuidelijke lus van de fiets elfsteden route, die tweede Pinksterdag wordt verreden met de fiets en start vanuit Bolsward.

Deze dag is er ook een motor elfsteden tocht, die start in Leeuwarden en er wordt voor gezorgd dat de motorrijders en de fietsers elkaar zo min mogelijk kruisen.

De route is als ZW Friesland gpx file te downloaden voor de o.a. de Garmin en de Tomtom navigatie. 

kaart 1