Voorwoord.

Op deze pagina maak ik geen onderscheid tussen de soorten vlees, dus ook kip en gevogelte staan tussen de recepten.

Deze pagina gaat alleen over het bereiden van vlees op een enkelvoudige brander. De andere gerechten van de maaltijd staan er niet bij. De meeste vlees bereidingen kunnen als eerst worden gedaan en dan in de slaapzak of handdoek nagaren.

Gehakt aardappel prij schotel.

Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels olijfolie of boter
  • 250 gram gehakt
  • 1 zak aardappelschijfjes of kriel aardappels
  • kruiden naar behoefte
  • 1 stuks prei

Instructies
 

Bereidingswijze:

  • In een pan olijfolie of boter verhitten. Het gehakt rullen en bakken.Daarna gehakt uit de pan en aardappels erin, met een beetje zout.
  • Snij intussen de prei in kleine ringen. Als de aardappels mooi gebakken zijn prei en gehakt toevoegen en geheel nog 2 minuten doorbakken.
  • Af en toe even doorroeren en klaar!

Kikkererwten met varkensvlees.

Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram shoarmavlees
  • 1 ui ( in ringen )
  • 1 blikje kikkererwten ( 300 gram )
  • 1 stuks paprika
  • 1 stuks courgette

Instructies
 

Bereidingswijze:

  • Verhit de olie in een pan en voeg het vlees toe. Laat dit een minuut of vijf al roerend garen. Voeg de kruiden naar smaak toe. (knoflook, peper zout enz.)
  • Ui snipperen, door de vleesreepjes scheppen en 5 minuten mee bakken, paprika en courgette in blokjes snijden en meebakken.Tomatenblokjes toevoegen en verwarmen, dit geheel 10 minuten laten sudderen.
  • Kikkererwten toevoegen en goed doorwarmen.

Engelse Jagersschotel.

Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 blik corned beef
  • 1 blikje doperwten of mais
  • 1 blaadje laurier
  • 3 dl melk
  • 125 gram zilvervlies rijst
  • 1 eetlepel zonnebloemolie of boter
  • 1 potje zon gedroogde tomaten
  • pijnboompitten

Instructies
 

Bereidingswijze:

  • Laat de olie handwarm worden in een pan. Voeg hierbij de corned beef in blokjes toe. Let op, als het geleilaagje van de beef vloeibaar wordt, voeg dan de pijnboompitten toe.
  • Zet direct daarna de pan op hoog vuur en blus het af met de kippenbouillon. Laat daarna de zilvervliesrijst ongeveer 10 minuten inkoken tot deze gaar is.Schep het geheel goed om en voeg de groente toe en laat het 5 minuten staan.
  • Gebruik de zongedroogde tomaten als garnering.

Stoofpot met fruit.

Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 gram varkenslapjes
  • 1 stuks rode paprika
  • 2 stuks sjalotjes
  • 100 gram rauwe ham
  • walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomaten puree
  • div. fruit vers
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

Bereiding:

  • Pel en snipper de sjalotjes en snijd de paprika in smalle reepjes. Snijd de varkenslapjes in blokjes en de rauwe ham in reepjes. Hak de walnoten.
  • Doe de olie in een braadpan en bak het vlees aan. Voeg daarna de ui, paprika, ham en geperste knoflook erdoor. Twee minuten bakken en tomatenpuree, halve liter water en bouillonblokje toevoegen. Peper en zout naar smaak toevoegen en een half uur laten stoven op zacht vuur.
  • Fruit schoonmaken en in stukjes of plakjes snijden en de laatste vijf minuten mee laten stoven. Tot slot walnoten haksel erover strooien.

Notities

  • Stokbrood, rijst of aardappelpuree erbij serveren.