Motor reizen

Voorwoord:

Met je motor op vakantie en dan kamperen is één van de dingen die mij erg aanspreekt. Dit doe ik regelmatig en op deze pagina staan de tips en tricks. Wat is er nu mooier dan van deze vrijheid te genieten op de motor.

In  mijn beleving is dat meerdere dagen onderweg zijn zonder maar ergens van afhankelijk te wezen. Dus met mijn tent en brander, wat verschoning en maar zien waar je uitkomt. Tijd en afstand is dan niet meer belangrijk.

Genieten van de mooie wegen en elke dag ergens anders wakker worden en optimaal genieten van de omgeving en de natuur. Bij thuiskomst zijn er dan ook nog eens een hoop mooie verhalen te vertellen.

Op dit gedeelte van mijn website deel ik een paar van mijn reizen en belevingen van het rijden op de motor. Het kan ook voorkomen dat er een jaar tussen zit met weinig of geen reizen. Ook zal ik wat tips en tricks delen over het kamperen.

Motor vakantie 2022

Jotunheimen_mountains_near_Memurubu_panoramic_view

Na een door corona beperkt 2021 nu eindelijk een mooi perspectief voor onze motor vakanties.

Als hoogtepunt staat dit jaar een rondreis door Zuidwest Noorwegen, het land van de fjorden en de watervallen. We zijn begonnen met de voorbereidingen en de boot is al geboekt. Vanaf 22 april 2022 is de “Holland Norway Lines” in de vaart, die drie maal per week van Eemshaven naar Kristiansand en vice versa vaart.

Ons doel is om twee weken de rondreis te maken. We gaan of op campings kamperen of wild kamperen, het is maar net hoe het uitkomt. Koken doen we ook zelf, dit drukt de kosten en is gewoon ook leuk om te doen. Culinair staat Noorwegen overigens ook niet bepaald in de top. Dit geld niet voor outdoor activiteiten, hiervoor zit je in Noorwegen wel goed.

We hebben een lijstje opgesteld met welke bezienswaardigheden we zouden willen aandoen. Of we dit allemaal zullen halen weten we niet en dat is ook niet zo belangrijk. De twee hoofdoelen zijn in ieder geval de “Preikestolen en de Trollstigen”.

Motor vakantie 2020

Triple B Tour

Weekend Zuid-Limburg

20200710_190634
IMG-20200712-WA0003
02
IMG-20200829-WA0004

Nu op vakantie gaan niet meer zo normaal is als het was, maar we wel weer mogen hebben J.G. en ik besloten om maar een lang weekend in Nederland te gaan rijden en kamperen. Zoals ik al op de pagina kamperen heb vermeld in de review tenten, is mijn eerste doel het testen van mijn nieuwe motor tent.

De naam "Tripple B toer" schiet me net te binnen tijdens het schrijven. De route die we gemaakt hebben gaat namelijk van Bolsward naar Bourtange (dag één), Bourtange naar Buren (dag twee) en tenslotte van Buren terug naar Bolsward. Vandaar dus. De routes zijn gemaakt voor onze Tomtom navigatie in het programma Mydrive. Werkt perfect en is eenvoudig te wijzigen in de Mydrive app op de smartphone.

We zitten nu eind augustus en in plaats dat de Corona crises zijn einde nadert wordt het reis advies voor het buitenland alleen maar meer aangescherpt. Het idee om nog even in Duitsland te gaan toeren hebben we dus maar geschrapt.

Het eerst plan is om te gaan kamperen, maar door de voorspelde regenbuien gaan we naar een hotelletje vlak bij Valkenburg. Het kamperen in de regen is niet zo’n groot probleem, maar je motorkleding drogen wordt dan een dingetje.

Voor drie overnachtingen gaan we nu dus min of meer op luxe. Alles wordt geregeld, ontbijt en diner. Tussen de middag zien we wel wat we doen.

Motor vakantie 2018

Westerwald, Duitsland.

Na een lange vergadering van tien minuten hebben J.G. en ik besloten om dit jaar weer naar Boeles Place in het Westerwald, Duitsland te gaan.

Het is ons vorig jaar goed bevallen en er zijn nog wel een paar tocht en die we daar willen rijden. Het plan is om nu ten noorden van Heimborn een paar routes te maken richting Winterberg en de Edersee.

En zoals altijd dit is het plan en een goed plan is aan verandering onderhevig.

Berg en Terblijt, Limburg.

Dit wordt een andere motor vakantie dan ik tot nu toe gedaan heb. Nadat we vorig jaar een proef kampeer week in Brabant hebben gedaan zijn we het er over eens dat het voor ons (mijn vrouw en ik) anders moet. Daarom hebben we een trailer van het merk Motorlug . aangeschaft. Deze is in zijn geheel te demonteren, zodat hij het grootste gedeelte van het jaar op zolder kan worden opgeruimd.

We zijn dus met de motor achter de auto en met een De Waard tent naar het zuiden van Limburg afgereisd, waar ik gedeeltelijk alleen en gedeeltelijk met mijn vrouw schitterende dag tochten heb gereden.

Om op deze manier met de motor op vakantie te gaan is ons goed bevallen. Het is ook een goede manier voor ons om grote afstanden naar bij voorbeeld zuid Europa te overbruggen.

Motor vakantie 2017

Ardennen, België – Luxemburg.

Een georganiseerde reis is ons het vorige jaar niet helemaal goed bevallen. Dit heeft deels te maken met de te grote dag afstanden van tegen de driehonderd kilometer. Maar wat ons het meeste is tegen gevallen was het extreem slechte eten in het hotel waar we verbleven. Of dit normaal is voor het hotel of om de prijs van de reis te drukken mag ieder voor zich bepalen, maar het is voor ons de reden om niet meer georganiseerd op reis te gaan.

De groep waar we mee op pad waren was overigens goed en gezellig.

We hebben nu een huisje gehuurd op een vakantie park in België, nabij het plaatsje Wibrim. We betalen voor een midweek nu minder dan de helft voor wat je anders in een hotel zou moeten betalen. Wel moet je nu zelf voor je eten zorgen, maar dat vinden wij geen probleem.

We hebben voor een huisje gekozen, omdat het in het voorjaar vaak nog te koud is om te gaan kamperen. Kamperen heeft bij ons wel de voorkeur.

Omdat we iedere dag wel willen rijden hebben we van te voren routes in de omgeving gedownload voor onze Zummo navigatie. Omdat het dorpje waar we zitten tegen de Duitse en de Luxemburgse grens aan ligt hebben we route door de Belgische Ardennen, een route door Duitsland en een route door Luxemburg.

De routes zijn zo rond de tweehonderd kilometer en gezien onze ervaring is dat meer dan voldoende om een dag mooi motor te rijden door de Eifel en de Ardennen.

Westwald.

Er is eigenlijk geen echte voorbereiding, we gaan gewoon en zien wel wat er van komt. Vier dagen sturen en overnachten op een motorcamping in het Westwald inclusief ontbijt. Dus alleen de tent, slaapmat, slaapzak en wat persoonlijke uitrusting mee. We zien wel waar we eten.

We gaan naar “Boele’s Place” kamperen inclusief ontbijt en koffie staat altijd klaar zoveel als je maar wilt. Meer hebben we niet nodig. Als het ons niet bevalt rijden we verder, zo eenvoudig is het eigenlijk. De reviews van de camping zijn goed, dus zal het allemaal wel goed komen.


 

Brabantse Wal

Wat als je samen op de motor op vakantie wilt en niet in een hotel of huisje. Alleen kamperen is niet zo`n probleem. Dan past alles wel op de motor, maar hoe moet je alles meenemen als je samen wilt kamperen.

De enigste manier om hier achter te komen is gewoon doen. Al snel kwam ik erachter dat de top koffer te klein is en je in een rol tas meer spullen mee kunt nemen.

We hebben samen ook een iets grotere tent, twee slaapzakken enz. Na een paar keer op en afladen van de bagage zat alles op de motor en konden we gaan.

Motor vakantie 2016

Rijnland.

Anders dan we gewoon zijn, gaan we deze korte vakantie georganiseerd en in plaats van kamperen gaan we voor het eerst samen in een hotel. In een hotel en georganiseerd, dit zijn voor ons twee nieuwe begrippen. Wie weet raken we er aan verslaaft. (Ik denk het niet). Het wordt hotel Görres in het Duitse dorpje Wachtberg, ten zuiden van Bonn in de buurt van de Rijn. Volgens de informatie ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1: We vertrekken vanaf Wolvega en rijden via een gevarieerde route door naar ons hotel in het Rijnland.

Dag 2: Voor vandaag is er een mooie route uitgezet door het fraaielandschap van het Rijnland en het Eifelgebergte. Veel te zien en lekker sturen over de mooiste wegen door het Rijnland en een heel klein stukje bij Moezel.

Dag 3: Ook weer heerlijk sturen vandaag, iets meer zien we van de Moezel en rijden we bij de Nurburgring langs waar je dan eventueel even langs de baan kan kijken, of een koffiestop kan maken.

Dag 4: Ook aan zo`n mooi stuur-weekend komt een eind. We nemen afscheid van het Rijnland en rijden via een mooie route huiswaarts, en verwachten om ongeveer 17.00 uur weer in Wolvega te zijn. Deze reis ziet er veel belovend uit en we zijn dan ook erg benieuwd. Het wordt gelijk ook een duurtest voor ons met de BMW R1200 RT die we net aangeschaft hebben.

Normandië

Het eerste plan was om met samen met mijn motor buurman, J.G., naar Santiago te rijden via de pelgrimsroute en terug langs de Atlantische kust. We waren hier beide enthousiast over, maar kwamen al snel voor een klein probleem te staan. De afstand die je moet overbruggen versus de tijd die we ter beschikking hebben. We hebben een kleine twee weken en dan is ruim 5000 kilometer toch iets teveel.

Dus het plan is herzien en we gaan in plaats van Santiago naar de kust van Normandië. We willen langs de kust van België richting Normandië en zo de monumenten van de eerste en tweede wereldoorlog bezoeken.

We starten langs de IJzer en rijden dan naar Frankrijk. Hier zullen vanuit twee campings dagtochten maken om alle monumenten, musea, enz. te bezoeken

Door een staking van raffinaderijen in Frankrijk komen we niet verder dan Bretagne en gaan vanaf hier weer naar België met als toetje een paar dagen naar Luxemburg.

Ten opzichte van België, waar de wegen gewoonweg slecht zijn, is Luxemburg een verademing. Mooi glad asfalt, strakke bochten, kortom een perfect circuit. Ook de brandstof prijzen zijn in Luxemburg een ware verademing. Door de omstandigheden gedwongen een prima plan B.

Kampeer uitrusting.

Kamperen met de motor is een vorm van licht kamperen. Je bent gebonden aan de hoeveelheid materiaal die je mee kunt nemen op je motor. Het maakt ook een groot verschil of je alleen op je motor rijdt of met zijn tweeën. Ik doe beide, ga ik met vrienden op pad dan zal ik meestal alleen rijden. Langere vakanties ga ik samen met mijn vrouw op de motor.

Alleen op de motor heb je minder spullen mee en meer ruimte om te pakken, met zijn tweeën heb je meer materiaal nodig (twee slaapzakken, grotere tent, meer kleding enz.) en minder ruimte om te pakken.

Dit gezegd hebbende, op de pagina over het kamperen een opsomming van het materiaal wat ik tegenwoordig gebruik. Nu heb ik dit niet in één keer aangeschaft, maar in de loop der jaren verzameld. Meestal kampeer ik per jaar een week acht met de fiets, kano of de motor. Doe je dit niet en ga je alleen met mooi weer, dan zijn er zeker goedkopere alternatieven.

Zelf koken op de camping.

Je kan drie dingen doen als je gaat kamperen met je motor. Je kan je maaltijden onderweg kopen in restaurants, tankstations enz, je kan kant en klare maaltijden mee nemen (blikken of pakken met gedroogde maaltijden), maar je kan ook een verse maaltijd bereiden als de spullen voorhanden zijn. Als je met meerdere personen bent zou je ook de mogelijkheid kunnen overwegen om gezamenlijk te koken, ieder maakt dan een gedeelte van de maaltijd. Mijn recepten gaan ervan uit dat je met een enkele brander voor twee personen kookt.

Met een klein beetje handigheid en fantasie kan iedereen deze gerechten maken. Ik heb ze onderverdeeld in een paar klassen, zoals vis gerechten vlees gerechten enz. Zelf maak ik veel gebruik van het zogenaamde hooikist principe. Dit houd in dat je de gerechten die de meeste tijd nodig hebben eerst kookt tot ze nog net niet gaar zijn en dan laat je ze in het kokende water doorgaren. Je kan je pannetje bij voorbeeld in een handdoek wikkelen of in je slaapzak zetten. Zorg wel dat het beschut staat, zodat het niet kan afkoelen.

Op deze manier kan je eerst aardappelen koken, daarna je groenten en dan je vlees bakken. Als je vlees gereed is giet je de rest af en is alles te gelijk klaar.

Koken is niet zo moeilijk met een beetje fantasie kan iedereen het.

Wet en regelgeving in het buitenland.

Over dit onderwerp wordt veel geschreven op het internet, maar het is niet altijd duidelijk welke regels er nu voor motoren gelden in de diverse landen. De informatie op deze site is het laatste wat ik er over heb kunnen vinden in januari 2020.

Dit wil niet zeggen dat op het moment dat je naar het buitenland gaat nog steeds van kracht is. Dus controleer het een en ander voor je vertrekt.

De website van de ANWB is denk ik één van de betrouwbaarste sites, maar ook deze is niet altijd up to date.

Op het internet is ook niet altijd even duidelijk waar de informatie precies vandaan komt. De Europese Commissie heeft een website waar de belangrijkste verkeersregels van de diverse EU landen is te vinden. Deze site is in het leven geroepen om meer duidelijkheid te verschaffen over de regelgeving in de diverse landen. Voor de motor rijder staat er niet veel in, de info dat je een helm moet dragen is voor ons wel duidelijk. Er is ook een app (Going Abroad) voor ontwikkeld, maar die zit nog onder de grens van waardeloos.