Motor reizen 2024

Voorwoord

Terwijl we ons klaarmaken voor wat het jaar 2024 ons zal brengen, blijven er naast mijn reguliere vakanties enkele reizen op mijn motor die ik graag zou willen maken. Eén van deze avonturen is nog steeds het verkennen van de grenzen van de BeNeLux en het ervaren van de cultuur en geschiedenis van deze landen op de motor. Daarnaast staat er ook nog steeds een reis naar Zuid-Engeland hoog op mijn verlanglijstje, waarbij ik wil genieten van de prachtige kustlijnen en het landschap dat deze regio te bieden heeft. Een andere uitdaging die ik graag opnieuw zou willen aangaan, is een tocht naar Santiago de Compostella. Hoewel ik deze tocht eerder met mijn vrouw heb volbracht op de fiets, lijkt het mij ook een prachtige ervaring om dit op de motor te doen. Het is met een gevoel van avontuur dat ik uitkijk naar deze reizen en de onvergetelijke herinneringen die ze zullen creëren..

Ondanks onvoorziene gebeurtenissen die zich kunnen voordoen, staat momenteel niets van het bovenstaande op de planning voor dit jaar. Mijn focus ligt op het voorbereiden van een plan om samen met mijn buurman en zijn dochter naar de adembenemende kust van Kroatië te reizen. Niet de gebruikelijke route over snelwegen, maar een schilderachtige reis binnendoor. We hebben veertien dagen uitgetrokken voor deze onvergetelijke reis, en die dagen zullen we zeker benutten. Het traject tot aan Luxemburg zal nog rechtstreeks over de snelweg gaan, maar daarna nemen we de kronkelige wegen door Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en uiteindelijk Kroatië.